De laatste nieuwtjes

 

Het kon niet uitblijven: na het enorme succes van de eerste Eureka Grote Valkenswaardse Dorpsquiz komt er een tweede editie. Die vindt plaats op zaterdag 18 mei aanstaande. Nieuw is de Eureka! De Proloog op 16 februari, een gezellige avond waar teams zich kunnen inschrijven en de eerste quizpunten kunnen verdienen.

 

Aan de eerste editie van de Eureka Grote Valkenswaardse Dorpsquiz namen 1700 Valkenswaardse mensen deel. De prijsuitreiking acht dagen later op een zonovergoten Statie bracht ruim 1200 mensen op de been. Bijna vijfduizend euro kon verdeeld worden onder veertien goede doelen. En wat misschien wel het belangrijkste was: dit nieuwe evenement maakte Valkenswaard weer een beetje leuker en een beetje saamhoriger.

De beslissing om dit jaar weer een dorpsquiz te organiseren was dus snel genomen. Editie 2019 zal ongeveer dezelfde opzet hebben: veel algemene-kennisvragen, veel breinbrekers en veel doe-opdrachten die een beroep doen op de creativiteit. De prijsuitreiking is op zondagmiddag 26 mei en zal weer gepaard gaan met muziek en spektakel.

 

Eureka! De Proloog

Een nieuw onderdeel van de dorpsquiz is de Eureka Proloog. Alle teams zijn uitgenodigd om zich op 16 februari aanstaande te komen inschrijven bij de Senaat aan de Luikerweg. Inschrijven kan ook op een later moment, maar teams die zich tijdens de Proloog aanmelden zijn verzekerd van deelname aan de dorpsquiz. Naast inschrijven is er ook gezelligheid, muziek én zal er een kleine pre-quiz gehouden worden. De punten die de teams hierbij behalen tellen mee voor de quiz op 18 mei! Het is dus zeker de moeite waard om naar de Proloog te komen. Het inschrijfgeld hoeft op deze avond nog niet voldaan te worden, dat komt later. Belangrijk: in verband met de verwachte grote drukte mag elk team vertegenwoordigd worden door maximaal vijf teamleden. Alleen als de drukte meevalt worden in de loop van de avond meer mensen toegelaten. De Eureka Proloog start om 19.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur.