Het spel en de regels

EUREKA!  De Grote Valkenswaardse Dorpsquiz.

Eureka, daar moet je bij zijn! 

Hij komt eraan: Eureka, de Valkenswaardse dorpsquiz. Een groots evenement waar heel Valkenswaard, jong en oud, aan mee kan doen. Hoeveel weet jij over Valkenswaard en de wereld? Kan je goed puzzelen? Ben je creatief? Verzamel vrienden, buren, collega’s, clubgenoten en/of familie en schrijf snel je team in!

Over van alles en nog wat 

Eureka! de Valkenswaardse dorpsquiz is niet zomaar een quiz. Je krijgt een berg vragen en opdrachten over van alles en nog wat. Ook zoekopdrachten waarbij je op pad moet. Veel vragen gaan over Valkenswaard, maar veel ook niet. Om alle antwoorden te vinden heb je één avond de tijd. Het wordt voor je team een race tegen de klok. De start is om 18.00u en je hebt tot 23.00u de tijd om de vragen in te leveren. 

Zorg voor een ijzersterk team 

Tijdens de quiz mag je alle mogelijke hulpbronnen inzetten. Zorg dus voor een ijzersterk team. Mobiliseer vrienden, familie en collega’s. Ronsel bij je personeels-, wandel-, fiets-, carnavals-, sport-, vrienden-, kaart-, buurt- of visclub of bloemencorsobuurtschap. Vraag die fijne buren of juist die buurvrouw die zo vaak alleen thuis zit. Eureka, de Valkenswaardse dorpsquiz is een geweldige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en Valkenswaard een beetje leuker te maken.

Winnen = geld voor jouw goede doel!                                                      

Ook met de prijzen maakt Eureka! Valkenswaard een beetje leuker. Alle teams spelen voor een door henzelf een – bij voorkeur Valkenswaards – goed doel. Dat mag ook je vereniging zijn. Eindigt jouw team in de top, dan verdienen jullie eeuwige roem én ontvangt jullie goede doel een flink geldbedrag. Het totale inschrijfgeld wordt uitgekeerd als prijzengeld, dus hoe meer teams meedoen hoe hoger de prijzen. 

EUREKA! FESTIVAL! Uitslag- en feestavond 

Een week na de Dorpsquiz worden de winnaars bekendgemaakt op een spetterende feestavond. Kom met je hele team want het wordt een grandioos feest op z’n Valkeswirds. Wie neemt de felbegeerde Eureka! Wisselbokaal mee naar huis? Misschien jouw team wel! Iedereen is welkom!

Schrijf je snel in!

 Dit moet je doen: 

  1. Stel een team samen. Je hebt minstens tien personen nodig, vijftien is beter. 20 is genoeg.
  2. Verzin een leuke teamnaam.
  3. Schrijf je in. Het inschrijfgeld bedraagt € 45 per team. 
  4. Kies een locatie waar je de quiz gaat spelen. Dat kan een huiskamer zijn, een café, een kantine, maakt niet uit. Zorg voor goede wifi.
  5. Veel succes!